5 fakta om økologisk landbruk i Hurdal

Økolandsby

Bærekraftig livsstil blir ofte sett på som en forenklet, tilbake-til-natur-livsstil. Bærekraftig livsstil kan imidlertid være mye mer enn det. Bærekraftig livsstil handler om å skape en balanse mellom den naturlige verden og den menneskelige verden. Det handler om å finne måter å leve på som minimerer vår innvirkning på planeten samtidig som de oppfyller våre behov. Bærekraftig livsstil handler ikke bare om å bevare ressursene; det handler om å bruke dem effektivt og ansvarlig.

Økolandsbyen Hurdal er et samfunn som omfavner bærekraftig livsstil. Landsbyen ligger i Norge og er hjemsted for et økologisk samfunn som tror på en regenerativ livsstil. Innbyggerne i landsbyen lever av landet, dyrker sin egen mat og bruker fornybare energikilder. I denne artikkelen du få mer informasjon rundt den bærekraftige livsstilen i Hurdal.

Hva er økologisk landbruk og hva er fordelene?

Økologisk landbruk er en type landbruk som er avhengig av naturlige metoder for å gjødsle og dyrke planter. Den bruker ingen syntetiske kjemikalier eller plantevernmidler, noe som kan være skadelig for både miljøet og menneskene som spiser avlingene. Økologiske bønder bruker en rekke metoder for å holde avlingene sunne, inkludert vekstskifte, kompostering og bruk av naturlige rovdyr for å kontrollere skadedyr. Disse metodene kan kreve mer arbeidskraft enn tradisjonelle jordbruksteknikker, men de resulterer i et sikrere produkt for forbrukerne.

Økologisk landbruk er også bedre for miljøet, siden det reduserer forurensning og bidrar til å spare ressurser. De siste årene har det vært en økende etterspørsel etter økologisk mat, ettersom flere blir klar over fordelene med denne typen landbruk. Økologiske bønder er i stand til å møte denne etterspørselen ved å produsere mat som er både sunn og bærekraftig.

Hva er økologisk landbruk og hva er fordelene?

Personlige fordeler

  • Redusering av kjemiske avrenninger
  • Spare vann
  • En sunnere jord
  • Forhindre avskoging

Følelsesmessige fordeler:

  • Gir trygg, sunn mat til familien din
  • Beskytter miljøet for framtidige generasjoner
  • Gir deg en trygg følelse av tilfredshet ved å vite at du gjør din del for å hjelpe

Markedshage i Hurdal

Vi er glade for å kunngjøre at vi planter en handelshage på andre siden av bygdeveien. Her skal vi dyrke et bredt utvalg av grønnsaker i henhold til regenerative prinsipper. Dette betyr at vår oppdrettspraksis vil ta sikte på å bygge jordhelse, øke det biologiske mangfoldet og forbedre vannretensjonen. Vi er forpliktet til kun å bruke økologiske metoder, slik at du kan være sikker på at produktene våre er sunne og miljømessig bærekraftige. Vi håper at denne hagen vil gi samfunnet vårt tilgang til fersk, lokal og næringsrik mat. Takk for støtten mens vi går i gang med dette spennende nye prosjektet!

markedshage i hurdal

Bærekraftig produksjon av grønnsaker

I fjor lanserte vi vår grønnsaksabonnementstjeneste. Programmet var populært blant kunder som satte pris på bekvemmeligheten av å motta ferske, lokalt dyrkede råvarer til en rabattert pris. I år er vi glade for å tilby det samme programmet, med noen forbedringer basert på tilbakemeldinger fra kunder.

I tillegg til abonnementsrabatten vil deltakerne nå få mulighet til å hjelpe til med dyrking av grønnsakene sine. Beboere får også være med på selve dyrkingen da dette vil være en fin måte å få litt mosjon og frisk luft samtidig som du blir kjent med naboene dine. Vi ser fram til at dette programmet vil fortsette å lykkes og at vi fortsetter å tilby sunne matalternativer for samfunnet vårt.

Løsvekt

I Hurdal setter vi vår ære i å dyrke sunne og deilige grønnsaker. Vi selger mange av grønnsakene våre som løsvekt i tillegg til at vi tilbyr også en grønnsaksabonnementstjeneste. Løsvektilbudet vil følge standard marketpris på økologiske grønnsaker. Vårt grønnsaksabonnement er et flott alternativ for de som dyrker sine egne avlinger og ikke får tak i grønnsakene våre like ofte. Våre abonnenter får de ferskeste grønnsakene som er tilgjengelig, og de kan spare penger på dagligvarene sine.

Nåværende situasjon og framtiden for Hurdal gård

Vårt mål er at gården skal florere av dyreliv, dette er viktig for oss om vi skal ha e god økologisk og regenerative gård som samfunnet vil kunne ta godt nytte av. I dag har vi 3 purke og 36 grisunger som trives i Hurdal økolandsby, grisene vil i hovedsak ha sitt eget skogsbeite å forholde seg til.

Et hovedmål for gården i Hurdal økolandsby er å skape et overflod av dyreliv. Vi er overbevist om at et sunt og biologisk mangfoldig økosystem er avgjørende ikke bare for suksessen til gården vår, men også for samfunnet som helhet.

Grisene våre er bare ett eksempel på hvordan vi jobber for å nå dette målet. I dag er det 3 purkene og 36 smågrisene som bor i økolandsbyen vår utforsker og roter seg stadig rundt i skogsbeitet, noe som bidrar til å lufte jorda og fremme veksten av nye planter. I tillegg gir grisenes gjødsel essensielle næringsstoffer til plantene og trærne, og skaper en god syklus av regenerering. Vi er forpliktet til å skape en gård som ikke bare er bærekraftig, men regenerativ og full av liv – et sted hvor folk kan koble seg tilbake til naturen og nyte alt den har å tilby.

Selv om det er utfordringen med dagens priser på dyrefor vil etterhvert gården også utvide dyremangfoldet med kuer, høner og en liten familie med geiter som hjelper med oppbevaring av beitet. Lengre fram i tid vil man også kunne se ander, gjess og kalkuner som et godt alternativ.

framtiden for hurdallandsbyene

Handle kjøtt fra den lokale gården i Hurdal

Bærekraftig livsstil handler om å ta valg som bidrar til å beskytte miljøet vårt. Og noe av det mest bærekraftige du kan gjøre er å velge lokalt, økologisk kjøtt fra en gård du kjenner og stoler på. Derfor er vi glade for å tilby en rekke deilige, 100 % økologiske kjøttprodukter fra gården vår.

Enten du er ute etter biff, svin eller pølse, har vi noe for enhver smak. Og fordi vi tror på åpenhet, vil vi at du skal vite hvor maten kommer fra. Derfor bruker vi kun råvarer av høyeste kvalitet og endelig funnet det riktige slakteriet som møter våre prinsipper og verdier. Hafjell slakteri er dyktige, Så når du velger kjøttet i Hurdal, kan du være trygg på at du tar et bærekraftig valg som er så deilig og næringsrikt.

Sosiale medier

Flere innlegg

Kontakt oss

Om oss

Vi har en helhetlig tilnærming til våre landbyer med fokus på bærekraft og miljø. Vi har samarbeid med flere ledende aktører og forskningsmiljøer for å kunne ha med de nyeste løsningene i våre prosjekter

Kontaktinfo

Sosiale kanaler

nb_NONorwegian

Kontakt oss

Fyll inn skjema, vi tar kontakt så fort vi kan.